Persuasive communication

Centre for Language Studies | Faculty of Arts | Radboud University Nijmegen

Wyke Stommel op symposium Micro Analysis of Online Data

Micro Analysis of Online Data

Wyke_300Als je geïnteresseerd bent in microanalyses van online communicatie (Twitter, fora, Facebook, blogs, chat, mail, etc.), dan is het symposium MOOD-Y op 14 en 15 juli a.s. (Wentworth College, University of York, UK) zeer de moeite waard. Het programma bestaat uit korte presentaties in parallelsessies, 30-minuten plenaire lezingen en datasessies. Susan Herring, dé hoogleraar op het gebied van computergemedieerde communicatie, geeft een lezing via een live videoverbinding. Zie de links hieronder voor het programma en het overzicht van alle sprekers en hun onderwerpen.

Wyke Stommel zal een lezing geven over de relatie tussen het medium en de sociale interactie en het vergelijken van interacties via verschillende media kan helpen om die relatie te onderzoeken. Sociale interactie die eerder mondeling gedaan werd, vindt tegenwoordig vaak plaats op, of via nieuwe media. We overleggen met collega’s via e-mail, we vragen om informatie of advies via een chatservice, we klagen over organisaties of de politiek via Twitter, we krijgen psychologische steun op lotgenotenfora of via een online cursus en we nodigen vrienden uit voor een feestje via WhatsApp.

Maar zien die sociale handelingen via nieuwe(re) media er precies hetzelfde uit als via de traditionelere media (mondeling)? Anders gezegd, wat is en wat zijn de verschillen tussen media vanuit het perspectief van sociale interactie? In de lezing geeft Wyke een voorbeeld van hoe een vergelijking van interacties via verschillende media gedaan kan worden, namelijk de vergelijking van een chatservice met een telefonische hulplijn.

pdf_2_200Bekijk / download hier
Conference schedule

pdf_2_200Bekijk / download hier
Paper presentations schedule

Leave a Reply