Persuasive communication

Centre for Language Studies | Faculty of Arts | Radboud University Nijmegen

Wyke blikt terug: mijn Etmaal van de Communicatiewetenschap

etmaal2013_635Het was mijn eerste Etmaal van de Communicatiewetenschap, maar hopelijk niet het laatste. Het was niet alleen leuk om in het congrescentrum van de Erasmusuniversiteit mijn collega’s van de PI-groep Persuasive communication tegen te komen, maar ook om deel uit te maken van een grote verzameling van communicatiewetenschappers, taalbeheersers, sociaal-psychologen, gezondheidwetenschappers, politicologen en vele andere onderzoekers die op één of andere manier communicatie bestuderen (ca. 250 deelnemers).

Thema's van Etmaal 2013

Themas (klik voor vergroting; bron: Book of abstracts)

Omdat het congres georganiseerd was in parallelle sessies, kon ik verreweg de meeste presentaties op 7 februari niet bijwonen. Ik heb me beperkt tot de sessies over gezondheidscommunicatie en die waren zonder uitzondering van hoge kwaliteit. Vooral bij de voordrachten van Corine Meppelink, Sonja van Dillen en Julia van Weert zag ik raakvlakken met mijn eigen onderzoek. Tijd voor discussie over de invloed van internet op gezondheidsgedrag, over wat wel en niet telt als ‘gezondheidsadvies’ en over wat ‘lijden’ betekent in verschillende disciplines was er nauwelijks binnen de sessies, maar gelukkig wel tijdens de borrel.

Met die borrel in de hand was er ook gelegenheid om posters te bekijken, zoals die van Radboud-collega’s Wendy Jacobs en Lettica Hustinx. Het grandioze buffet in restaurant Engel was een waardige afsluiting van een Etmaal dat voor mij niet 24, maar slechts ongeveer 10 uur mocht duren. De “echte” Etmaal-deelnemers gingen de nacht in met discogeluiden en mochten de hele volgende dag nog geïnspireerd worden door elkaars wetenschappelijke gedachten, resultaten en inzichten.

Verwijzingen

Leave a Reply