Persuasive communication

Centre for Language Studies | Faculty of Arts | Radboud University Nijmegen

Enny Das krijgt de zaal muisstil

Tijdens TEDxRadboudU was het podium 8 minuten voor Enny Das. In het kader van het thema ‘rebuilding trust’ vertelde Enny over de relatie tussen trust en uncertainty. Om het publiek te laten ervaren wat ze hiermee bedoelde, begon ze haar talk door te vragen om volledige stilte. Zelfs een kuchje of een zucht was niet toegestaan. Het was indrukwekkend te zien dat Enny de concertzaal in de Nijmeegse Vereeniging (plaats voor 1.450 bezoekers) volledig stil kreeg.

TEDxRadboudU was op 23 mei 2013, met een gevarieerd programma aan sprekers, waaronder dus Enny. TEDxRadboudU is georganiseerd vanwege het 90-jarige bestaan van de Radboud Universiteit met als doel om de internationale dynamiek van de kennis van Radboudianen te laten zien. Het thema dat bij de lezingen centraal stond was ‘vertrouwen’: wat is vertrouwen en hoe kan het geschade vertrouwen opnieuw worden opgebouwd?

In een interview kijken we met Enny nog even terug op haar verhaal:

Alle TEDxRadboudU-talks zijn hier terug te zien.

TED (Technology, Entertainment and Design) is in 1984 ontstaan in de VS en inmiddels overgewaaid naar Nederland. Met de lezingen ontmoeten wetenschap en praktijk elkaar: er wordt geprobeerd begrip en bewustzijn te kweken en toepassingen van de wetenschap te laten zien die kunnen bijdragen aan een betere wereld. TEDx is inmiddels uitgegroeid tot intellectueel en emotioneel hoogtepunt. De inhoud gaat al lang niet alleen meer over technologie, entertainment en design: het scala aan sprekers heeft zich uitgebreid met wetenschappers, filosofen, musici, religieuze leiders en filantropen.

Leave a Reply