Persuasive communication

Centre for Language Studies | Faculty of Arts | Radboud University Nijmegen

Afscheidssymposium en -rede Peter Jan Schellens, 11 januari, Nijmegen

Op vrijdagmiddag 11 januari 2013 om 15.00 uur precies spreekt Peter Jan Schellens zijn afscheidscollege uit in de aula van de Radboud Universiteit. De titel van het afscheidscollege luidt: ‘De toon van het debat’. In deze 45 minuten durende rede bespreekt Peter Jan aan de hand van een nieuwe studie de topics waarnaar hij afgelopen jaren onderzoek heeft gedaan. Het afscheidscollege is een openbare aangelegenheid.

Om dit afscheid luister bij te zetten wordt in de ochtend een afscheidssymposium georganiseerd, speciaal bedoeld voor interne en externe collega’s met een belangstelling voor de taalbeheersing. Tijdens het symposium presenteren ex-promovendi van Peter Jan een recente bijdrage aan het vak. Zo komt onderzoek aan bod over argumentatieschema’s, ironie en stereotype verwachtingen, en motiverende elementen in instructies. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij student-assistent Kyra Daemen: kyradaemen@student.ru.nl. Aan deelname van het symposium zijn geen kosten verbonden.

Peter Jan Schellens was tot aan zijn pensioen hoogleraar Taalbeheersing van het Nederlands aan de Radboud Universiteit en verbonden met de CLS-onderzoeksgroep Persuasive Communication. Aan de Radboud Universiteit waren zijn belangrijkste onderzoekstopics: methoden voor tekst- en webevaluatie en retorisch en argumentatief taalgebruik in overtuigende teksten. Prof. dr. Wilbert Spooren is sinds 1 november 2012 houder van de leerstoel.

Leave a Reply